- De ateliers -

Een atelier is een plek waar je kan experimenteren en ontdekken. Aan de hand van verschillende media (muziek, beweging, beeld, schrijven) kan je met thema's aan de slag die voor jou belangrijk zijn. Op die manier kan het atelier een plek zijn waar je een proces doorloopt rond iets wat jou bezighoudt, waar jij mee zit of wat jou raakt. De ateliers zijn meestal een groepsgebeuren. Je neemt deel in een groepje van een viertal personen, maar je kan ook alleen aan de slag met een opdracht. Elk atelier wordt begeleid door een therapeut die jou en de groep kennis laat maken met het medium en jou bijstaat in je creatief-therapeutisch proces. 

Muziekatelier

 

Ken je niets van muziek? Super, want dat hoeft ook niet in het muziekatelier!
Je kan in het muziekatelier aan de slag met jouw idee rond muziek. Je kan aan de slag met wat je kent, maar er is meer dan genoeg ruimte om te experimenteren met dingen die je (nog) niet kent. Het samen muziek maken is één van de onderdelen van het atelier. Er is plaats om jezelf te laten horen met welk instrument dan ook. Hier kan ook aan de slag gegaan worden met songteksten en zang. Met een songtekst kan je bijvoorbeeld onder woorden brengen wat al sprekend misschien niet evident is.

Beeldatelier

 

Het beeldend atelier vormt een plek om te experimenteren met allerlei materialen (klei, potlood, verf, stoffen, houtskool…). Het experimenteren hiermee vormt voor iedereen die deelneemt een persoonlijk proces waarin je jouw voorkeuren leert kennen en persoonlijke thema’s aan bod kan laten komen. Er wordt gewerkt met (groeps)opdrachten, maar je kan ook vrij aan de slag. De focus ligt op jouw proces, wat jij nodig hebt en waar jij naartoe wilt.

DANS- EN BEWEGINGSATELIER

Mensen vragen vaak of ze goed moeten kunnen dansen om deel te nemen. De enige voorwaarde om deel te nemen dat je lichaam meebrengt! Daarmee kun je, op jouw manier, expressie geven aan wat er van binnen zit. Waar woorden te kort schieten, spreekt het lichaam vanzelf; veel hoef je niet te doen ervoor. De ateliers focussen niet alleen op het lichaam in beweging, maar ook om jouw lichaam tot rust te brengen, hoe bepaalde emoties een invloed op je lichaam hebben of hoe je naar jouw lichaamssignalen kan leren luisteren. Ieder zijn vraag over het (bewegende) lichaam mag aan bod komen.

Soms zijn er ook tijdelijk andere ateliers binnen onze werking of geven we laagdrempelige workshops. Naast de ateliers is er ook altijd ruimte voor een babbel en om even tot rust te komen. 

Wens je graag meer informatie over één van de ateliers? Stuur gerust een mailtje naar info@atelier113.be.