Babbelbars

In kader van #dienaamgaanzezelfwelbepalen, een initiatief vanuit DURF2030, organiseren wij vanaf september 2022 tot juni 2023 babbelbars en aansluitend creatieve workshops met onze partners (De Figuranten Menen en Contour Kortrijk).

 

Het globale thema van deze Babbelbars en creatieve workshops is: geaardheid, seksualiteit & gender. Wij vinden dat jongeren een plaats moeten hebben waar ze kunnen vrijuit spreken over deze thema's en hun zorgen of vragen gelinkt hieraan, zonder oordeel.

 

Wat is een babbelbar? Een babbelbar is een praatgroep voor jongeren tussen 13 en 18 jaar, maar dan leuker. Het is een safe space om over je gevoelens, gedachten, twijfels te spreken met anderen van jouw leeftijd. Fien Vandamme, vanuit de genderwerking van Contour Kortrijk, zal waken over de veiligheid van deze ruimte. Er zullen drankjes zijn! En nadien zal een creatieve therapeut vanuit vzw Atelier113 of De Figuranten Menen met jullie aan de slag gaan om iets tastbaar te maken van wat besproken werd in de babbelbars. Je hoeft zeker niet mee te praten als dat nog te vroeg is, aanwezigheid is zeker voldoende!

 

Een babbelbar kost €5: daarvoor krijg je professionele begeleiding, een workshop en een drankje! Vervoer naar de verschillende locaties kan vanuit Menen en Kortrijk geregeld worden voor jou!

 

Dit zijn de data, thema's en locaties voor de babbelbars van voorjaar 2023:

 

24 januari - 19u - 21u - Let's talk about safety

Locatie: Academie Harelbeke Anders - Tientjesstraat 4, 8530 Harelbeke

21 februari - 19u - 21u - Let's talk about sex

Locatie: De Figuranten - Wervikstraat 209, 8930 Menen

21 maart - 19u - 21u - Let's talk about love

Locatie: vzw Atelier113 - Overleiestraat 113, 8530 Harelbeke

23 mei - 19u - 21u - Let's talk about happiness

Locatie: OverKop Kortrijk

 

Interesse? Of verdere vragen? Stuur ons gerust via Instagram of info@atelier113.be. Meer informatie rond onze visie en samenwerkingen kan je vinden op: https://www.durf2030.eu/project/wanna-know-about-lets-talk-about.

 

Tot dan?! ♥