- Onze visie -


Atelier113 is een huiselijke plek waar je jezelf mag zijn. 

Wat je misschien zal opvallen is dat wij jou volgen in wat je nodig hebt om je plekje in de wereld te vinden, en niet andersom. Of je nu met een vraag of een probleem zit, wij doen ons uiterste best om jou hierbij zo goed mogelijk te begeleiden. 

 

Misschien voel je je helemaal alleen in de wereld, of heb je het gevoel dat er niemand is die jou kan helpen? Misschien heb je net een traject afgerond op een andere plaats, maar heb je het gevoel dat je toch nog vast zit?

In Atelier113 kan je er zeker van zijn dat we echt luisteren naar jou. Wie je bent en waar je staat in het leven is helemaal oké. We ontvangen iedereen in Atelier113 hoe hij/zij/hen is/zijn. 

 

We werken in kleine groepjes van ongeveer 4 jongeren in de ateliers. Dat kan jou ook het gevoel geven dat je er niet alleen voor staat. We werken samen om jouw persoonlijke groei te versterken. Dat neemt uiteraard niet weg dat je altijd een individueel gesprek kan aangaan met één van ons. 

 

We willen natuurlijk niet dat het effect van de ateliers beperkt blijft tot Atelier113.

Daarom zullen we jou begeleiden om jouw groei ook buiten de muren van de ateliers verder te zetten. Hoe doen we dat? Ook dat is opnieuw uniek bij elke jongere, daar kunnen we dus geen standaard antwoord op geven.

Maar om je een idee te geven kan dat in samenspraak met school, familie, andere zorgverleners,… zijn. 

 

Het atelier (welk atelier dan ook) is een plek waar je je mag laten zien en horen zonder enig oordeel.